Belek ~ Lyxsemester i Turkiet!

Belek ~ Lyxsemester i Turkiet!

Jag har faktiskt aldrig varit utomlands på en vanlig semester innan! För mig som aktiv friidrottare är träningsläger nästan detsamma som semester. Jag får chansen att resa till underbara ställen så det är klart att jobbiga träningspass inte känns lika slitiga när man emellanåt får vila på stranden ;)

De senaste åren har Belek vid Turkiets södra kust blivit ett favoritställe. Mest såklart för träningsmöjligheterna, men stranden och vattnet är ju så vackert här vid östra medelhavet och Antalya-kusten!

Bor man dessutom vid en av de flera Gloria Hotels & Resorts som vi gör under träningslägret med all-inklusive så är det verkligen sjukt mycket inklusive! Det vill säga att det är mer än värt pengarna!

Stranden här är en spännande blandning av medelhavet och alperna. Sandstranden sträcker sig så långt ögat når och därefter ser man höga berg med vita snötoppar som reser sig till magnifika höjder!

Varje hotell har även lyxiga utomhuspooler. Vill man ta en drink, glass eller även en hel måltid så kan man göra det både vid poolen och vid stranden, för mini-restauranger finns det överallt!

Jag har alltid rest hit under april eller oktober månader i samband med mitt träningsläger. Temperaturen likadan bägge årstiderna - ca 20-25 grader under dagarna och kanske runt 15-17 grader i vattnet. En härligt uppfriskande skillnad! Solen är såklart mycket starkare här än i Skandinavien så att vara ordentligt insmord är ett måste!

Have a Beachkind'a day!

~ Mari

Mari Klaup är en av våra fina strandhjältar som har varit med på Beachkinds resa ända från lansering sommaren 2022!

Mari håller på med friidrott på elitnivå och har tidigare representerat det estniska landslaget i både EM och  VM. Hennes största mål är att få delta i OS!

Maris passion för en aktiv och hållbar livsstil är inspirerande och smittar verkligen av sig! Om du vill veta mer om Mari och ta del av hennes råd inom kost och hälsa kan du hitta henne på instagram @mari_yeti_k!

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.