Alla kan bli en strandhjälte!

Beachkind föddes ur idén om ett väldoftande och tryggt solskydd för alla!

För oss på Beachkind var det extra viktigt att ingredienserna i våra solskydd skulle vara snälla mot både människa, djur och våra hav.

Läs mer om våra solskydd nedan och bli en strandhjälte du med!

Familjen bakom Beachkind

Naturliga ingredienser - en självklarhet!

För oss var naturliga ingredienser det enda rätta valet!

Våra solkrämer innehåller 100% naturliga ingredienser - väl beprövade och milda ingredienser som naturliga och ekologiska oljor, smör, vaxer, mineraler och vitaminer som alla har visat sig vara säkra för människors hälsa.

Solskydd med mineraler

Vårt solskydd är ett fysikaliskt filter med små naturliga mineralpartiklar från zinkoxid. Till skillnad från kemiska solskyddsmedel som absorberar solens UV-strålar, använder vi naturligt framställd zinkoxid som med hjälp av övriga mjukgörande ingredienser lägger sig som en hinna ovanpå huden för att reflektera bort både UVA- och UVB-strålar innan de går in i huden.

Vi har valt att använda icke-nano zinkoxid då vi känner att det finns för lite forskning på hur nano-partiklar påverkar oss, djuren och miljön.


Snällt mot det marina livet

Beachkinds solkräm lever även upp till de krav som ställs
för att klassas som en så kallad ”Reef Safe” solkräm. Fri från ingredienser som Oxybenzone och Octinoxate (vilket är förbjudet på vissa ställen i världen), men även mikroplaster och nanopartiklar. Dessutom är formulan vattenresistent så att så lite solkräm som möjligt hamnar i vattnet.

När du använder Beachkinds solskydd är du en riktig strandhjälte!

För hela Familjen

Vi har valt att jobba med milda och allergi-vänliga ingredienser - väl beprövade
ingredienser som naturliga och ekologiska oljor, smör, vaxer, mineraler och
vitaminer som alla har visat sig vara säkra för människors hälsa.

Även doften i produkten är noga utvald för att vara så allergivänlig som möjligt.

Beachkinds produkter är trygga för både barn till vuxna, och även för gravida.

Naturlig doft

Beachkind’s signaturdoft är en solig doft av främst vanilj, freesia och apelsinblom. Doftblandingen betecknas som parfym i ingredienslistan.

Det är doftblandning med naturliga och eteriska oljor som är så mild så att den kan användas i produkter till barn.

Eko-certifierad tillverkning

Beachkind's produkter tillverkas inom EU på en Eko-certifierad anläggning som ställer höga krav på ingredienser, tillverkning och egna tester.

Vi är otroligt glada över att ha hittat en producent som har samma värderingar kring naturliga ingredienser och vår planet som vi!

Testade av oberoende part

Förutom vår tillverkares egna tester så har vi använt oss av ett oberoende test-labb för att verifiera solskyddsfaktor och vattenresistens enligt flera av de olika krav som finns på solskydd.

Tack för att du läst ända hit! Nu är du redo att bli en strandhjälte!